Detta är klart en gammal favorit som alltid går hem, gammal som ung!
Farligt goda!
Ugnstemperatur: 180 grader. 30-35 bitar.
Du behöver:
150 g. smör
2 ägg
3 dl. socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl. mjölk
Glasyr:
75 g. smör
1-2 msk kallt kaffe
1 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl. florsocker
Garnering:
Kokosflingor
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och smöret. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 30x40 cm. Allternativ kan vara att lägga bakplåtspapper i botten av långpannan.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt kakan svalna. Smält under tiden smöret till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning. Bred glasyren över kakan och strö på rikligt med kokos. Skär kakan i bitar.