Leta i den här bloggen

fredag 3 maj 2013

Hallongrottor - Syltkakor

Tösen behöver hembakat som ska finnas med till försäljning på torget. Hennes klass kommer att stå några lördagar och de hoppas få ihop ett bidrag till en kommande klassresa. Denna gång bakade vi hallongrottor som bidrag.

 

Ugnstemperatur: 200 grader, ca 30 stycken.

Du behöver:

4 1/2 dl. vetemjöl
1 1/2 dl. socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g. smör
4 dl. hallon + 1 msk socker alt. hallonsylt eller annan sylt
 

Gör så här:

Blanda smör, mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker tills det blir en smidig deg. Överarbeta inte degen. Finns tid så lägg gärna in degen i kylen en stund. Ställ ut bullformar på en ugnsplåt. Forma degen till kulor av en valnöts storlek, platta till lite lätt, lägg i bullform och tryck till så att det blir en grop i mitten av varje kaka. Mosa eller hacka hallonen och blanda med socker. Fördela hallonblandningen alt hallonsylt i groparna. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter, 200 grader.Låt dem kallna på galler.