Leta i den här bloggen

måndag 2 november 2015

Glutenfria tekakor med havre

Att byta ut bröd som är bakat på mjöl till glutenfritt är inte så svårt. Det svåra är att hitta ett glutenfritt recept som smakar gott. Har nu testat en rad olika och detta är klart favoriten! 
10 tekakor som gräddas i 225 grader! 

Du behöver:
25 g. jäst
4 dl mjölk (alt. vatten)
4 dl havregryn
2 tsk fiberhysk
2 msk olja (smör)
2 msk sirap
1 tsk salt
1 dl pofiber
1 dl frön (ex solrosfrön, linfrön mm. )
4-5 dl glutenfri mjölmix

Gör så här:
Rör ut jästen med värmd mjölk (37grader). Blanda i havregryn och fiberhysk. Låt svälla en kort stund och blanda därefter i resten av ingredienserna. Knåda ca 5 minuter med maskin. Låt jäsa ca 30 minuter. Knåda ihop degen och tillsätt ev lite mer mjölmix. Dela till ca 10 bitar. Rulla till bollar och platta till lätt. Lägg på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter i 225 grader.