Kan man tröttna på pajer? Tror inte det! Men just jordgubbspaj gör jag inte så ofta men
då det händer så mixtrar jag gärna med ingredienserna och så även denna gång. Gillades
så mycket av mig och min familj så jag dokumenterar ned den innan jag glömmer.
Jordgubbs- och nektarinpaj (ca 6port)
Smuldeg
3 1/2 dl vetemjöl1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
150 g smör/margarin
1 dl mandelmjöl
1/2 citron el. lime (skal risp)
Fyllning
1/2 liter jordgubbar
2 nektariner (mogna)
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 220 grader
Blanda ihop alla ingredienser till smuldegen, det ska bli en grynig massa. Fördela hälften av smuldegen i en smord ugnsform och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.
Rensa och skär jordgubbarna i bitar. Ta bort skalet och klyfta nektarinerna, blanda ihop detta med resten av fyllningen och bred ut över smulorna i formen, täck med resten av smuldegen. Grädda ytterligare 15-20 minuter eller tills smultäcket har fått en gyllenbrun färg. Servera med glass, vaniljsås eller vispad grädde.