Leta i den här bloggen

torsdag 19 juli 2012

Jordgubbs- och nektarinpaj


Kan man tröttna på pajer? Tror inte det!  Men just jordgubbspaj gör jag inte så ofta men då det händer så mixtrar jag gärna med ingredienserna och så även denna gång. Gillades så mycket av mig och min familj så jag dokumenterar ned den innan jag glömmer.


Jordgubbs- och nektarinpaj (ca 6port)


Smuldeg

3 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
150 g smör/margarin
1 dl mandelmjöl
1/2 citron el. lime (skal risp)

 

Fyllning

1/2 liter jordgubbar
2 nektariner (mogna)
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 220 grader


Blanda ihop alla ingredienser till smuldegen, det ska bli en grynig massa. Fördela hälften av smuldegen i en smord ugnsform och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.

Rensa och skär jordgubbarna i bitar. Ta bort skalet och klyfta nektarinerna, blanda ihop detta med resten av fyllningen och bred ut över smulorna i formen, täck med resten av smuldegen. Grädda ytterligare 15-20 minuter eller tills smultäcket har fått en gyllenbrun färg. Servera med glass, vaniljsås eller vispad grädde.