Rabarberpaj alá Strösselkaka (ca 8 pers.)
Strösseldeg
6 1/4 dl mjöl
2 1/2 tsk bakpulver
2 1/4 dl socker
150 g smör
1 äggula
1/2 pressad appelsin
Fyllning
500 g rabarber, rensad och skuren i bitar
40 g mandelmjöl
Ca 1/2 dl socker
Sätt ugnen på 180 grader
Tillagning
Blanda ihop alla ingredienser till strösseldegen. Gärna i maskin med degkrok annars går det lika bra för hand men se till att det blir jämna och fina smulor.
Smörj en ugnsfast form och fyll botten med ca hälften av strösseldegen. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Blanda under tiden iordning fyllningen och lägg sedan över den förgräddade strösseldegen. Ta därefter resten av strösseldegen och fyll på överst. Grädda i ca 30-40 minuter, 180 grader. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.