Du behöver:
Pajdeg:
3 dl. vetemjöl125 g. smör
2 msk vatten
Fyllning:
200 g. färsk bladspenat1-2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
100-150 g. fetaost
200-250 g. keso
1 dl. vispgrädde
3 ägg
1/2 rödlök
1/2 tsk salt
1-1 1/2 tsk spiskummin
svartpeppar
Gör så här:
Nyp ihop mjöl och smör. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och låt stå kallt, ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Rensa och skölj spenaten. Hacka rödlöken och fräs den tillsammans med pressad vitlök. Lägg i spenaten och låt den fräsa med löken och tillsätt därefter kryddor. Hacka fetaosten till mindre bitar och blanda med keso, grädde och ägg. Blanda i spenaten i kesoblandningen och låt stå medan pajskalet förgräddas, ca 7-10 minuter. Häll blandningen i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 min.Servera med en krispig grönsallad och dagsfärskt bröd. Till pajen avnjöt vi ett gott rött vin som heter Monti Garbi, Ripasso (99kr).