Kladdkaka är nog Williams favorit bland sötsaker. Men då är det inte vilken kladdkaka som helst, utan det är bara Tinas kladdkaka som gäller. (Tina är mamma till Williams vän Jonatan). När jag idag föreslog för barnen att de kunde få baka kladdkaka själva, så var det bara om William fick göra efter Tinas recept. William ringde Jonatan och frågade efter receptet. Snäll som Tina är delade hon med sig... så här kommer det...
Tinas Kladdkaka
Du behöver:
100 g. smör/margarin
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vanillinsocker
2 krm bakpulver
Florsocker till garnering
Sätt ugnen på 175 grader och gör så här:
 |
Smält smör och låt kallna något.
 |
Smörj en bakform med smör. Vi brukar ta ett kaffefilter att kleta ut smöret med.
|
 |
Täck med ströbröd.
Vispa ägg och socker poröst.
Vänta....
.....tills det blivit riktigt fluffigt.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna växelvis med smöret i ägg/socker smeten.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 175 grader, ca 20-25 minuter.
Låt kakan svalna en aningens innan den garneras med florsocker.
Ät och njut! Gärna med en klick grädde eller vaniljglass!
Tack Tina Hörnell för receptet!
|
|