Aprikosbars
Du behöver till 12 st:
150g. torkade aprikoser
1 1/2 dl kokosflingor
3 dl fiberhavregryn
50 g smör
1 tsk vaniljpulver
2 msk pressad apelsinjuice (kan uteslutas)
1 1/2 dl grovhackade hasselnötter
3 ägg
Garnering: 50 g mörk choklad och sesamfrön
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka hasselnötterna till önskad storlek i matberedare och tillsätt därefter alla ingredienser. Mixa till en jän röra.
3. Dela upp massan i 12 lika stora bitar och lägg i bullformar, platta till en aning.
4. Grädda i ugnen i ca 12 minuter och låt därefter barsen svalna lite.
5. Smält chokladen i vattenbad eller i micro, pensla på barsen och strö över önskad mängd sesamfrön.
Prova gärna att variera med annan torkad frukt!
|