Leta i den här bloggen

tisdag 22 juli 2014

Vegetarisk kebab och hemmagjord kebabsås

Helt otroligt vilken varm och fin sommar vi har. Vi lagar en himla massa god mat och avnjuter den utomhus. Nu har jag lyckats få till den perfekta vita kebabsåsen och skyndar mig att dokumentera den här.

Kebabsås

Du behöver:

1 1/2 dl gräddfil
1 msk majonäs
1-1 1/2 msk chilisås
1/4 tsk sambal oelek (alt. chilikrydda)
1/2 tsk italiensk salladskrydda
1 liten vitlöks klyfta
Vitpeppar, svartpeppar och kebabkrydda efter tycke och smak
 

Gör så här:

Blanda ihop gräddfil, majonäs, chilisås och sambal oelek. Pressa i vitlöksklyfta och tillsätt kryddorna. Blanda väl och låt stå kallt i minst en timme.
 
Servera till en god sallad och kebabkött. Eftersom jag äter vegetariskt så fick det bli vegetarisk kebab till mig.