Du behöver:
Pajdeg:
100g smör
2 1/2 dl mjöl
1-2 msk kallt vatten
1 gul lök, hackad
150g färsk skuren grönkål, ej stjälk
Flingsalt och peppar
Äggstanning:
3 dl mjölk
1 dl grädde
4 ägg
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
140 g ädelost (kvibille gräddädel)
Gör så här:
Blanda ihop pajdegen och tryck ut i smord springform (se upp så den inte läcker). Låt stå kallt ca 20 min. Nagga och förgrädda ca 5 min. i 200 grader.
Fräs lök och grönkål tills den "ramlar" ihop. Krydda med lite flingsalt och peppar. Blanda ihop äggstanningen. Lägg grönkålen och osten i pajskalet och häll äggstanningen över. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min i 200 grader. Är klar när öggstanningen har stelnat.
Har ytterligare ett recept på grönkålspaj ute.