Fläskfilé á la Ankar
600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
10 soltorkade tomater
1 pkt bacon, 140 g
3 dl grädde
1 ask Créme Bonjour gräslök, 100 g
1 dl torrt vitt vin
2 msk konc kalvfond eller 1/2 kalvbuljong
1 ½ msk fransk senap
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
10 soltorkade tomater
1 pkt bacon, 140 g
3 dl grädde
1 ask Créme Bonjour gräslök, 100 g
1 dl torrt vitt vin
2 msk konc kalvfond eller 1/2 kalvbuljong
1 ½ msk fransk senap
Ev. lite kantareller och 1 dl. riven västerbottenost
Salt
Peppar
Smör till stekning
Salt
Peppar
Smör till stekning
Gör så här:
Skär köttet i skivor och bryn det med smör i en gjutjärnsgryta. Krydda med salt och peppar. Skär baconet i mindre bitar och stek även detta samt hackad lök (ev. kantareller).
Vispa ihop grädde, vin, fond/buljong, Créme Bonjour, pressad vitlök och senap i grytan. Tärna de soltorkade tomaterna och låt även dessa gå i grytan. Koka upp under omrörning och låt puttra i ca 20-30 minuter, på låg temperatur. Ta grytan från värmen och rör ev. i västerbottenost.
Vispa ihop grädde, vin, fond/buljong, Créme Bonjour, pressad vitlök och senap i grytan. Tärna de soltorkade tomaterna och låt även dessa gå i grytan. Koka upp under omrörning och låt puttra i ca 20-30 minuter, på låg temperatur. Ta grytan från värmen och rör ev. i västerbottenost.
Servera med ugnsrostade rotfrukter, pasta, potatis eller ris.