Kycklinggratäng i gräddig kantarellsås
Du behöver:
4-5 kycklingfiléer
smör
salt
svartpeppar
grillkrydda
Sås:
valfri mängd torkade/färska kantareller
salt
peppar2 dl buljong (grönsaksbuljong)
3 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 dl vatten
Så här gör du:
Dela kycklingfileérna i fingerstora remsor. Stek kycklingfileérna i lite smör och krydda. Då de fått fin färg läggs de i en smord ugnssäker form.
Lägg den torkade svampen i blöt och låt svälla en liten stund. Stek svampen tills vätskan dunstat och därefter salta och peppra. Tillsätt buljong och grädde, låt puttra i ett par min. Rör ut vetemjölet med vattnet och tillsätt under omrörning, låt koka ihop ett par min. Smaka av och tillsätt ev. mer salt/peppar.
Häll såsen över kycklingen och stek i 30-40 min i 200 grader. Strö över brynta kantareller och servera med ris, pasta eller ugnsrostade rotfrukter och en sallad.
Lägg den torkade svampen i blöt och låt svälla en liten stund. Stek svampen tills vätskan dunstat och därefter salta och peppra. Tillsätt buljong och grädde, låt puttra i ett par min. Rör ut vetemjölet med vattnet och tillsätt under omrörning, låt koka ihop ett par min. Smaka av och tillsätt ev. mer salt/peppar.
Häll såsen över kycklingen och stek i 30-40 min i 200 grader. Strö över brynta kantareller och servera med ris, pasta eller ugnsrostade rotfrukter och en sallad.