Paella
Ingredienser 4 port:
3 lökar, knipplök
2 vitlöksklyftor
1 färsk paprika
2 1/2 dl paellaris eller arborioris
1/2 g saffran
5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning)
Broccoli, valfri mängd som förkokas
Oliver, valfri mängd
Flingsalt och peppar
Så här gör du:
Ansa, skölj och strimla lökarna. Skala och finhacka vitlöken.Fräs lök och vitlök i 2 msk olja i en gjutjärnspanna med lock. Häll i riset och saffran och rör runt. Rör ner grönsaksbuljongen och koka sakta under lock ca 10 minuter. Lägg nu i broccoli och delad paprika, koka ytterligare 10 minuter eller tills riset är mjukt.
Vänd ner oliver i riset. Smaksätt med salt och peppar.
Servera paellan med grillad kyckling eller stekt chorizo korv.