Leta i den här bloggen

onsdag 28 december 2016

Grönkålspaj med ädelost eller ädelostpaj med grönkål

L                       
                                                       ~  Grönkålspaj med ädelost ~
Pajdeg:
3 dl mjöl
150g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
100g färsk grönkål, fina mindre bitar och ansade från grov stjälk
1 liten lök, finhackad
Smör att steka i

Äggstanning:
3 ägg
2 dl kesella
2 dl grädde
1 tsk salt (knappt)
1 krm peppar
140g ädelost, Kvibille gräddädelost

Gör så här:
Sätt på ugnen på 225 grader. 
Pajdegen, blanda ihop allt till en jämn massa och tryck ut i en smord pajform. Nagga degen och låt stå kallt ca 10 minuter. Förgrädda mitt i ugnen i ca 225 grader.
Fyllningen: stek kål och lök i stekpannan så de blir mjuka, utan att de tar färg. Fördela i det förgräddade pajskalet. 
Äggstanningen: vispa ihop allt utom ädelosten till en jämn massa och häll över pajen. Riv eller finhacka osten och lägg överst på pajen. Grädda nederst i ugnen i ca 30 minuter. Täck över med folie efter halva tiden. Servera med granatäppelkärnor.