Leta i den här bloggen

onsdag 28 december 2016

Morotskaka


                     Morotskaka 
Du behöver:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kanel
1 1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk kardemumma 
1 nypa salt
1 1/2 dl rapsolja
Ca 4 dl finrivna morötter

Glasyren: 
60 gram smör
3 1/2 - 4 dl florsocker
100 gram Philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker 

Gör så här: 
Sätt på ugnen på 170 grader, varmluft. Smörj och bröa en rund springform. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna. Finriv morötterna och blanda ihop allt till en smet. Blanda väl och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna ca 5 minuter och kossa sedan kanten försiktigt. Låt kallna med en kökshandduk över. 

Blanda ihop alla ingredienser till krämen med en elvisp. (Smöret kan vara rumstempererat). Bred på kakan.