Leta i den här bloggen

torsdag 29 december 2016

Wokad biff och ris som vi kallar för "kjelles". Thaimat Asiatisk

Ibland köper vi thaimat men godast blir det om vi får göra den själv!
Vi har receptet från våra grannar som döpt den till "Kjelles". 

Du behöver:
400-500g strimlad biff 
Chili
Vitlök
Matolja
4 msk ostronsås
4 mak fisksås
4 msk mushroomsoya
Svart soya (efter tycke och smak)
En nypa strösocker
1 spansk chili
Söt basilika
En skvätt whiskey (kan uteslutas)

Valfria grönsaker ex: 
Broccoli
Lök
Paprika
Bambuskott

Ris 

Så här gör du:
Strimla biffen. Värm matolja i pannan och fräs först vitlöken och chilin innan du rör ner biffen, såserna, soyan och sockret. När köttet är nästan klart - tillsätt grönsakerna och slutligen basilikan och whiskey. Woken är klar när grönsakerna är krispiga. Servera med ris och ev cashewnötter.  

Ibland byter vi ut strimlad biff till kycklingfilé som vi strimlar.