Min grill och gubbens grill
Grillad kyckling
2 kycklingfiléer
3 msk olja
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk grillkrydda
1/2 tsk chilikrydda
saft av 1/2 citron (el lime)
Gör så här:
Tina kycklingfiléerna om de är frysta och dela dem i mindre bitar. Blanda ihop allt till marinaden och låt kycklingsbitarna ligga och dra några timmar. Lägg grillspetts pinnarna i blöt. Jag brukar linda in pinnarna i blöta husållspapper.
Rotfruker i ugn
Ca 10 potatisar
Ca 4 morötter
(Ev pepparrot, rödbetor)
Marinad
1 vitlöksklyfta, pressad
1/2 dl olja
1/2 citron, saften
1 msk honung
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
Ev. svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 230 grader. Skala och skär rotfrukterna och potatisen i stavar/bitar, lägg i en ugnssäker form. Blanda ihop allt till marinaden och häll över rotfrukterna. Blanda väl och baka i ugnen i ca 35-40 minuter eller tills rotfrukterna har mjuknat.