Leta i den här bloggen

söndag 12 augusti 2012

Grillad kyckling och rotfrukter i ugn

I helgen har vi grillat ordentligt, både fredag och lördag. Min man hade köpt några färdiga färsspett som var så där... och jag har grillat kycklingspett. När vi grillar så vill jag grilla mitt på min lilla, lilla grill och gubbens kött får hålla sig på den stora grillen. I ugnen rostade vi potatis och morötter med en god marinad. Andra godsaker fanns också med som tzatziki, grillad majs, grekisk sallad, halloumi och pain riche.

Min grill och gubbens grill

 

Grillad kyckling

2 kycklingfiléer
3 msk olja
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk grillkrydda
1/2 tsk chilikrydda
saft av 1/2 citron (el lime)

Gör så här:
Tina kycklingfiléerna om de är frysta och dela dem i mindre bitar. Blanda ihop allt till marinaden och låt kycklingsbitarna ligga och dra några timmar. Lägg grillspetts pinnarna i blöt. Jag brukar linda in pinnarna i blöta husållspapper.

 


Rotfruker i ugn

Ca 10 potatisar
Ca 4 morötter
(Ev pepparrot, rödbetor)

Marinad
1 vitlöksklyfta, pressad
1/2 dl olja
1/2 citron, saften
1 msk honung
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
Ev. svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 230 grader. Skala och skär rotfrukterna och potatisen i stavar/bitar, lägg i en ugnssäker form. Blanda ihop allt till marinaden och häll över rotfrukterna. Blanda väl och baka i ugnen i ca 35-40 minuter eller tills rotfrukterna har mjuknat.